renkaat

GETFAT

Minion FBF ja FBR 4,8

 

Yksi parhaista renkaista markkinoilla tällä hetkellä. Renkaan rouhea pintakuvio sekä paino (1645g, 120tpi, EXO versiossa) antaa luvan epäillä renkaan rullaavutta. Testatessa tämä epäilys kaikkosi varsin nopeasti. Rengas tarjoaa runsaasti pitoa niin kovalla kuin pehmeällä alustalla. Minionissa on varsin jäykkä runko, tästä johtuen alhaisemmilla paineilla ajettaessa vain kulutuspinta litistyy alustaa vasten luoden pitoa rullaavuuden kuitenkaan heikentymättä.

Runko säilyttää muotonsa litistymättä hyvin alhaisillakin paineilla, tämä on suuri tekijä renkaan hyvään rullaavuuteen.

 

Avoin pintakuvio puhdistuu mudasta ja lumesta varsin tehokkaasti. Tämä luo etu lokasuojalle pienen tarpeen, hevonsonta nousee maasta tehokkaasti kasvoille.

 

Minion tarjoaa omat versiot eteen ja taakse. Testasin renkaan ensin FBF version eteen ja taakse esennettuna. Toisella testauksella takana oli FBR versio. Vierintävastus lisääntyi jonkin verran, mutta pitoa tuli lisää huomattavasti.

Testien välissä oli kylläkin lumi ehtinyt sataa maahan joten vertailu näiden testien välillä on epätarkkaa. Minion toimii talvikäytössä siinä kuin kesälläkin, eli todella hyvin. Varma valinta mihin vaan käyttöön.

 

Suosittelen varauksetta.

Colossus 4,8

 

Rengas on suunniteltu erityisesti talvikäyttöön. Kumiseos tuntuu käsin kosketellen nahkealta sekä tuntuma on pehmeämpi verraten minioniin.

Talvikäytössä suurimmat erot tulee pidossa liukaalla alustalla. (puhdas jää, tamppaantunut jäätynyt lumi.) Pitoa on minioniin verraten enemmän liukkaalla, sekä rengas puhdistuu lumesta erilailla. Minionista lumi irtoaa isompana reakokona, kun taas colossus puskee hienojakoista lunta irti pinnasta.

Colossuksen antama ääni lumella on hieman voimakkaampi verrattuna minioniin.

 

Jos intohimona on talviset polut ja jää niin rengas on colossus.

Mammoth 4,0

 

Mammoth tarjoaa hyvän vaihtoehdon vähemmän teknisille reiteille.

Matala ja yhtenäinen kuvio renkaan keskellä tarjoaa hyvän rullaavuuden.

 

Copyright Fat bikes Varkaus 2017 All Rights reserved